sponsoren

Auto Pippel
Bata4en
JB Mondzorg
Kaasboerderij de Buitenhoeve
Kluizenonline.nl
Budi Tours
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > schone 4daagse

Schone 4Daagse

 

Elke dag een schoon feest! Avond4daagse en NederlandSchoon werken sinds vorig jaar met elkaar samen. Op bijna 300 plaatsen in Nederland worden gratis NederlandSchoon vuilniszakjes uitgedeeld tijdens de Avond4daagse. In totaal dragen de kinderen zo’n 100.000 vuilniszakjes bij zich.

Avond4daagse & NLSchoon

Doel van Schone Avond4daagse is om kinderen en hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval, zodat zij hun eigen afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken. Na afloop van de Avond4daagse blijft dan zo min mogelijk afval op de route achter. Zo wordt iedere dag een schoon feestje.

Doe meer met de Schone Avond4daagse quiz!

Hoe lang duurt het totdat plastic is verteerd? Deze en andere vragen kun je beantwoorden in een leuke afvalquiz. Deze quiz kun je samen met jouw klasgenootjes spelen. Welk team weet de meeste vragen goed te beantwoorden?
 

Ga naar de quiz
 

Het Schone Avond4daagse-lied

Speciaal voor de Schone Avond4daagse is er een lied gemaakt: ‘We houden het schoon’. Dit lied kunnen jullie onderweg uit volle borst meezingen. Klik op het filmpje hieronder om alvast te oefenen.